No 2 – fornyet fokus på min overordnede investerings-strategi

 

Fornyet fokus på min investerings-strategi! <3

Min rejse ud over de finansielle stepper har været ekstremt spændende og begivenhedsrig. Jeg startede med at skrabe et flot afkast hjem over sensommeren, særligt på amerikanske tech aktier, hvilket jeg skrev lidt om i dette blogindlæg hos Ladies First. Min taktik var, at sælge hver gang jeg havde et afkast på 9-10 procent. Det gik godt og jeg var oppe med 5-6 procent efter nogle måneder. Dog kun for at blive slået hjem til start igen i starten af vinteren. Derefter havde jeg en optur (plus 10 procent) i løbet af januar i et forrygende hurtigt tempo. Men, dykkede ned til et flot rundt nul i start februar.

De seneste dage og uger er det gået op for mig, at al den tid jeg lagde i at opbygge og holde øje med min meget omfattende (og diversificerede) portefølje, der rummede ca 33 aktier og 15 fonde, lægger jeg nu i virksomehder og store Facebook communities jeg administrerer som Kvindelogen INVESTERET’, samt i al aktiviteterne bag kulisserne i Ophelia Invest og  Danmark Investerer.

Det dur jo ikke, for mit aktiedepot er lavet til dans ikke til bænken. Så, nu har jeg lagt mig i selen. Fast besluttet på, at der skal være plads til det hele. Og endnu en gang har jeg kærligt kastet mig over min investeringsstrategi.

Min mission er, at sikre et afkast inden en større korrektion. Samt flytte mit meget aktivt forvaltede aktiedepot fra Nordnet som er dyr for mig i gebyrer, over til Saxo som vil være markant billigere givet min høje handels-frekvens og forkærlighed for udenlandske aktier. 
Derfor sælger jeg i disse positive markedsdage de af mine aktier, der har et positivt afkast på 8-10 procent eller derover. Dette for, forhåbentlig, at undgå at miste mit afkast nok en gang under den næste mindre korrektion. Jeg forsøger at blive klogere hele tiden.
Når så næste mindre korrektion rammer (mindre = minus 8-10 procent), har jeg rede penge at købe billigt ind for. Og jeg har min indkøbsliste parat. To af dem faktisk. En liste over alle mine favorit-aktier, dem jeg i disse dage sælger, og som jeg gerne swingtrader (dvs aktier jeg har så kort tid som en dag eller så lang tid som nogle mdr). Samt en over de aktier jeg synes er ALT for dyre (forstået som bekostelige, jeg skal ikke gøre mig klog på hvad den rette/fair pris er for en given aktie), men meget gerne vil købe på sigt til en markant lavere pris end den nuværende. Ved næste udsalg køber jeg ind i mit Saxo-depot der står og venter på at blive fyldt op med lækre spændende aktier. Mit fondsdepot bliver stående hos Nordnet. Dette depot rummer nogle fonde der er tænkt som langsigtede investeringer. Jeg har desuden en del amerikanske ETF’er heri, som jeg ikke kan købe på ny under de gældende MiFID regler.

 

Så, spændende tider i vente. Et tomt aktiedepot, der afventer sine første beboere ved næste mindre korrektion. Når denne korrektion vender og forventeligt bliver til en mere generel optur frem mod sommeren, vil jeg være klar til at sælge både disse Saxo-beboere samt de resterende Nordnet (aktiedepot)-beboere, efterhånden som de rammer et positivt afkast på ca 10 procent.

Det skal siges, at jeg har en håndfuld aktier med et markant negativt afkast, som jeg i varierende grad stadig tror på, og som må ligge og vente hos Nordnet, til den dag de formår at kravle op ad den lange røde stige og kaste et smil afsted mod mig.

Dernæst er planen at sælge langt de fleste (måske alle) aktier og kun beholde fundamentet, mit fondsdepot hos Nordnet, for at være klar til at springe ud i udsalget, som en glad Joakim von And med masser af penge på lommen, når blodet flyder i gaderne. Jeg vil dér gøre mig ekstremt umage for at undvige de faldende knive, men vente med at samle dem op, til de roligt ligger og venter på mig nede på bunden.

Wuhuu, jeg glæder mig!

 

Kh Sarah

Og hey, husk lige, at jeg jo bare er mig, en blond sociolog, uden særlige forudsætninger for at vide mere om aktier og økonomi end dig. Derfor er alle valg du træffer dine egne. Jeg deler blot mine (umanerlig mange) tanker om egen vej med dig:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *