No 9 – min aktive fond gør mig glad

 

For år tilbage havde jeg en kæreste. Vi kørte ofte fra Sjælland til Aarhus for at besøge hans familie (og min yndlingsby). Jeg havde endnu ikke kørekort, og blandede mig, som jeg husker det, generelt ikke meget i hans “bilting”.
Når vi kørte langt, var det gerne med 90 km/t, hvilket var fordelagtigt i forhold til benzinøkonomien.

Efter vi gik fra hinanden tog jeg kørekort og jeg kører det man må. Udnytter hele det lovlige spekter. Og jeg elsker det. Og når jeg en gang imellem kører på de tyske motorveje uden begrænsninger kører jeg 175 km/t. Hvis jeg tænkte min bil kunne klare at køre hurtigere, ville jeg køre hurtigere.

Alt dette for at rette opmærksomheden hen mod, at vi mennesker er forskellige. Motiveres af forskellige ting. For min ekskæreste var det et flot benzinregnskab, for mig er det fart og spænding. Man kan forestille sig, at vi også når det kommer til at investere, ville opføre os forskelligt.

 

 

Her til eftermiddag og aften var jeg til investeringsforeningen C WorldWides årlige investor konference, Aarhus udgaven. Jeg har ikke været med før og havde inviteret en investerings-veninde med, som er lidt samme type som mig. Vi har begge en vis mængde frie midler og handler helst dagligt. Fordi vi synes, at det er fedt.

Det var et informativt og flot arrangement. Pæne lokaler, lækker mad og fin service. Interessante oplæg og også interessante observationer at gøre sig mellem oplæggene. Som fx hvor få kvinder der var til oplæggene om eftermiddagen versus hvor mange der stødte til om aftenen til middag og underholdning. Hvor helt utrolig mange far/søn par der gik rundt versus den tilsyneladende komplette mangel på mor/datter par. Hvor mange ældre herrer i flok der var versus det kvindelige modstykke.

Men det var også en fin lejlighed til, at få hilst på nogle mennesker, jeg gerne ville hilse på.

Som fx Bodil Gantzler.

 

 

Ja, et flot event. Faktisk udelukkende en positiv oplevelse.

For jeg kan godt lide denne del af at være investor. Jeg synes det er hyggeligt, at blive inviteret med til investorkonference i kongrescentret med formøder ved de forskellige afdelinger, oplæg fra de styrende kræfter i foreningen samt middag og musik. Jeg ved godt, at det er mig der betaler for det. Og det har jeg det fint med.

I gennemsigtighedens gode navn, kan jeg berette, at jeg har ca syv procent af min samlede investeringspulje fordelt i to af CWWs aktivt forvaltede fonde. Der er en oversigt over alle mine fonde i et af mine andre indlæg.

 

Det at investere er for mig mere en livsstil end blot en akkumulering af penge. Det sociale aspekt, den nye viden, spændingen, den stille boblende glæde ved opturene og det lidt tunge humør ved nedturene. Det skaber alt sammen værdi og indhold i mit liv og i min hverdag.

 

 

But that’s me. Det behøver ikke at være dig:)
For mig er der ikke noget rigtigt og forkert. Ikke noget der er bedre end andet.
Blot en hel masse herligt forskellige måder at gøre tingene på. Forskellige præferencer. Forskellige udgangspunkter og forskellige mål.

Mit ene mål med at investere er at skabe et merafkast af mine penge i forhold til hvad banken tilbyder som rente. Og helst også i forhold til, hvad banken kan skaffe mig i afkast, hvis de forvaltede mine penge for mig. Jeg har ingen planer om at pensionere mig. Nogensinde. Jeg har egentlig altid følt mig fri i min økonomi. Også alle de mange år, hvor mit nul var minus titusinde. Jeg har altid været glad for, og god til, at arbejde. Og gør det gerne. Ikke otte til fire men fuldt og helt og dedikeret i perioder. Mit arbejdsliv har været alt andet end standard.

Mit andet mål er at udvide min horisont. Fagligt, dvs lære nyt om alt investeringsrelateret. Og socialt, dvs at sparre og mødes med ligesindede.

More money, more people. More joy. På min måde.

 

Kh Sarah

 

Og hey, husk lige, at jeg jo bare er mig, en blond sociolog, uden særlige forudsætninger for at vide mere om aktier og økonomi end dig. Derfor er alle valg du træffer dine egne. Jeg deler blot mine (umanerlig mange) tanker om egen vej med dig:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *